Hur man lindrar förkylningar

Att bli förkyld kan kännas väldigt drygt, för många blir faktiskt förkylda ganska ofta. En förkylning stör mycket både på dagar och nätter och det är vanligt att man får svårt att sova av hosta och nästäppa. Det känns ofta som att förkylningarna aldrig tar slut och i princip avlöser varandra. Om man dessutom får en rejäl influensa så får man lätt hög feber och frossa. Då är det väldigt svårt att göra någonting vettigt om man ligger med hög feber, och då kan man även få mycket stress över att just inte kunna göra någonting.

Det finns ganska många knep på saker man kan göra för att lindra en förkylning. Nummer ett på denna lista är verkligen att sova mycket och ordentligt. Om man har svårt att sova om nätterna så måste man ta igen det på dagarna, annars kommer man ha det svårare med att bli frisk. När man sover bör man även ha huvudet i ett högt läge för att dämpa svullnaden på nässlemhinnan.

En annan simpel sak är att dricka varm vätska. Detta är bra då det kan lösa upp det sega slemmet i halsen till viss del. Drycken ska inte vara för ljummen, men såklart inte heller för het. Är drycken för kall kommer den inte göra sitt jobb lika bra. Man kan även prova med olika slemlösande mediciner som ska lösa slemmet snabbt. Om man inte har någon sådan hemma så är det bra att kunna prova med varm dryck istället.