Pollenallergi

Att vara allergisk mot pollen är mycket vanligt och det är nästan så att majoriteten av personerna man känner faktiskt har pollenallergi. Vissa kan ha så pass svåra allergisymptom att de måste börja äta mediciner ett bra tag innan våren kommer för att skapa ett tidigt skydd. Om man är allergisk mot pollen så kan man få symptom som astmatiska besvär, kliande ögon och ont i huvudet. Behandlar man inte sin allergi så riskerar man alltså att gå och vara sjuk i princip hela sommaren.

Vissa som är allergiska mot pollen fick sin allergi redan då de var mycket små, men andra blir faktiskt allergiska först när de är vuxna. Det är därför bra att alltid hålla lite extra koll på våren även om man inte är allergisk sedan tidigare. Från ingenstans så kan man faktiskt få en allergi från det ena året till det andra. Är man lite osäker så kan man alltid köpa ett självtest på apoteket.

Var mycket noga med att behandla din pollenallergi ordentligt. Det är tråkigt om man missar olika aktiviteter under sommaren för att man kanske ligger hemma och har ont i huvudet. Om du inte orkar gå till apoteket och köpa medicin så går det alltid bra att beställa från något nätapotek också. Då får man hem medicinen direkt i brevlådan, ofta fraktfritt också! Ha en trevlig sommar i det varma vädret utan att behöva dras med pollenbesvär!